VLASNICKA-STR
Proizvodi

FEMOD

Kontaktni elementi za velike struje

U industrijskim metalurškim, mašinskim, hemijskim i drugim procesima često se koriste veoma velike struje za čiji se kvalitetan i siguran prenos do potrošača moraju obezbediti trajni i pouzdani kontakti.

Fiksne veze, klizni kontakti ili spojni kablovi za velike struje, mogu se, u zavisnosti od radnih uslova, izrađivati sa vazdušnim ili vodenim hlađenjem. Asortiman mogućih oblika, dimenzija i načina spajanja praktično je neograničen, jer “FEMOD” može zadovoljiti skoro sve tehničke zahteve.

contact_elements_01

Spojni, klizni i elastični kontakti od bakra i bakarnih legura

Razvodne šine, premošćenja, ploče, klizni segmentni elementi, kontaktni diskovi, različite vrste spojnih elemenata itd.

contact_elements_02

Priključni kablovi hlađeni vodom

Struje …………………………….. 400 – 2500 A

Presek provodnika ……………..100-600 mm2

Pritisak vode ………………………………. 5 bar

Protok vode ……………………… do 22 l / min

Zaštita …………………….. armirano azbestno ili gumeno crevo presvučeno stakleno-svilenom navlakom

contact_elements_03

PRIGUŠNICE

FEMOD izrađuje i vrši reparature svih vrsta niskonaponskih prigušnica malih i srednjih snaga i svih radnih učestanosti. (SRPS IEC 310; SRPS N.H1. 289). Prigušnice mogu biti monofazne i višefazne, sa magnetnim jezgrom (ferit ili magnetno kolo od trafo limova) i bez magnetnog jezgra (vazdušne prigušnice). Hlađenje može biti izvedeno prinudnom ili prirodnom cirkulacijom vazduha ili vode. Prema nameni i mestu ugradnje prigušnice se izrađuju kao komutacione, filterske, kompenzacione, udarne, itd.

contact_elements_04

OSTALE USLUGE

FEMOD vrši reparature i premotavanja niskonaponskih elektro motora (DC i AC), magneta, kalemova energetskih sklopki i komandnih prekidača, namotaja elektromagnetnih spojnica, kočnica, pneumatskih i hidrauličnih ventila, komandnih transformatora i svih drugih vrsta električnih namotaja.Osim toga, FEMOD vrši popravke svih vrsta profesionalnih električnih alata (bušilice, brusilice, testere, kosilice itd.).

contact_elements_07

contact_elements_05

PRIKLJUČCI ZA TEHNIČKE I MEDICINSKE GASOVE

Za izradu fiksnih ili prenosnih veza za razvod i korišćenje tehničkih, medicinskih i drugih gasova, primenjuje se širok asortiman razvodnih i spojnih delova koji se najčešće izrađuju od bakra i mesinga. U pitanju su instalacije za razvod kiseonika, ugljen-dioksida, azot-suboksida, argona, acetilena, vodonika, helijuma itd. Oprema mora zadovoljiti veoma stroge zahteve za unutrašnjom čistoćom i za rad na visokim radnim pritiscima.

Priključci za tehničke i medicinske gasove